pdf print

Pril Geluk!

De Vroedvrouwenschool in beeld

Hoera een meisje! Hoera een jongen! De geboorte van een kind overspoelt de ouders als een tsunami van geluk. Dat was vroeger niet anders. Het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg beheert meer dan 1500 foto’s van de Zuid-Limburgse Vroedvrouwenschool, opgericht in 1913. Circa 82.000 baby’s werden er geboren. Menig Nederlandse verloskundige genoot er haar opleiding. De historische foto’s vertellen het verhaal van de vroedvrouwen in uniform, wolken van baby’s, kersverse moeders en bevlogen docenten.
De mini-expo Pril Geluk laat u de mooiste foto’s zien; een tastbare herinnering aan de universele vreugde van zwangerschap en geboorte.

SHCL op locatie
Op initiatief en in samenwerking met het Sociaal Historisch Centrum Limburg (SHCL) is deze expositie tot stand gekomen.
De mini-expositie bestaat uit foto’s en korte begeleidende teksten.

Oktober is Maand van de Geschiedenis
Is geluk alleen een product van deze tijd of zijn mensen altijd bezig het geluk te vinden? In oktober spoelt de Maand van de Geschiedenis terug rond het thema Geluk. Van gelukzoekers tot weldoeners, van Fortuna tot vrijheid. Ook in Centre Céramique zal u op tal van plekken uitingen van geluk aantreffen. Zoals de “wegwijzers naar het geluk” en op 2e verdieping de mini-expo “Vensters op geluk”
( 3.10 t/m 12.11)

 

Locatie: Binnenvitrine hal.

26 sept t/m 29 okt ‘17 | Pril Geluk!- De Vroedvrouwenschool in beeld|
Locatie: Centre Céramique expo binnenvitrine.