Maurits Haenen gestart als interim-directeur bij de culturele instellingen

Per 1 oktober is Maurits Haenen (65) interim-directeur bij Centre Céramique | Kumulus | Natuurhistorisch Museum Maastricht. Hij volgt Stef Niekamp op, die in september de organisatie verliet.

 

Maurits Haenen werkte 22 jaar in het Amsterdamse Muziektheater bij het Nederlands Balletorkest en Holland Symfonia, waarvan de laatste acht jaar als orkestdirecteur. Sinds 2008 is hij interim-manager in de kunst. Hij begeleidde bij verschillende vergelijkbare instellingen, zoals in Dordrecht, Den Haag, Haarlem en 's-Hertogenbosch, de omslag van kunstencentrum met eigen aanbod naar een kunst en cultuur ondersteunende organisatie.

Samen met het managementteam en de medewerkers gaat Haenen het komende jaar ook hier aan de slag om een mooie, toekomstbestendige cultuurorganisatie neer te zetten. Waarin bibliotheek, exposities, kunstonderwijs en cultureel en natuurhistorisch erfgoed samenkomen.

“Ik hou van uitdagende opdrachten. Ik zie er dan ook naar uit met jullie allemaal te onderzoeken hoe we een mooie nieuwe organisatie kunnen bouwen. Jullie mogen rekenen op mijn volle inzet daarvoor”, aldus Maurits Haenen aan zijn nieuwe collega’s.