Romans en literatuur

Van Baantjer tot Wolkers en van Grisham tot Coetzee. Van streekromans tot detectives en van literaire hoogstandjes tot driestuiverromannetjes. Niet alleen in het Nederlands, maar ook Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans.

Naast boeken in gedrukte vorm zijn er ook e-books en luisterboeken op cd aanwezig.

Zoeken naar en over literatuur
Onze romans zijn te vinden op de tweede en derde etage van Centre Céramique en in de bibliotheekservicepunten Heer en Malpertuis. Wilt u weten of wij een bepaalde roman hebben, raadpleeg dan onze catalogus. Kies hier rechts voor de catalogus. De romans staan in de kast opgesteld op de achternaam van de auteur (alfabetische volgorde).

Verder hebben we voor de jeugd circa 1000 stripboeken in het souterrain en vindt u op de 3e etage 1.500 strips voor volwassenen.

Wilt u leesadvies, zoekt u uittreksels, recensies of biografische informatie? De bibliotheek beschikt over een aantal zoeksystemen die u hierbij kunnen helpen. Kies hieronder waarnaar u op zoek bent.

Catalogus Maastricht

Mijn menu - klik hier voor uitleg -

Regel je bibliotheekzaken mobiel

Met 'Bibliotheek Wise app' hebben leden van Centre Céramique altijd en overal toegang tot hun bibliotheek.

Downloaden en meer informatie

Literaire activiteiten

07 augustus

Raken wanneer aanraken niet mag

Laat je meevoeren door de gedichten van de ‘Dichters van Martinus’. 

14:00 - 15:45
02 november

Leesclub bespreekt Wildevrouw van Jeroen Olyslaegers

Vind je het fijn om met anderen over je leeservaringen te praten? Om een levendig gesprek te voeren over boeken: taal, vorm, structuur maar ook over hun maatschappelijke thema? Onze Leesclub bespreekt iedere maand een ander boek. We starten dit seizoen met ‘Wildevrouw’ van Jeroen Olyslaegers.

19:00 - 20:45