pdf print

NIEUWE OOGST#2

 

Geslaagde talenten masterclass verhalende fotografie

o.l.v. John Lambrichts

Na de succesvolle eerste editie in 2014 / 2015 presenteren Centre Céramique en Het Huis voor de Kunsten Limburg: NIEUWE OOGST#2.

Gevorderde amateurfotografen die voorjaar 2016 slaagden mogen hun werk exposeren in Centre Céramique. De fotografen vertellen op persoonlijke wijze een verhaal, waarbij het niet louter registrerend fotograferen, het creëren van gelaagdheid en het voelbaar maken van onderhuidse sfeer gestimuleerd werd.

 • Jo Frijns - 'Dae van Oss'
  John van Oss, pastoor van Schimmert, is echt een van ons.

 • Michel Vanderhoven - 'Groeien en knoeien'
  Als trotse vader volg ik Lemmy en zijn opgroeien met vallen en opstaan, waarbij ik ook door zijn ogen probeer te kijken.

 • Chrit Habets - 'Renske'
  Renske, helpt vluchtelingen een rustplek te vinden op hun doorreis naar een ander bestaan.

 • Miranda Schmitz - 'Mental mist'
  Deze reeks is een eerbetoon aan mijn Nederlandse grootmoeder die aan een zware en erfelijke vorm van Alzheimer leed. Via associatieve beelden schep ik de sfeer die de ziekte bij mij oproept. Met dit project wil ik mijn angst om hetzelfde lot te ondergaan aanpakken en ombuigen naar iets positiefs.

 • Jan Janssen - 'Keet'
  Een groep jongeren realiseert met veel optimisme en kameraadschap een thuishonk.

 • Marja van Hagen-Smeets - 'Mijn vlakke land'
  Een fotografische vertaling van Jacques Brel's lied 'Mijn vlakke land' naar mijn eigen land en de leefomgeving van mijn jeugd in Midden Limburg. Herinneringen aan de tijd waarin mijn vader me meenam op eindeloze fietstochten. De prachtige verhalen die hij vertelde over het boerenleven van vroeger en het leven in de Peel, de schoonheid van ons land en zijn jaargetijden.

 • Koen Verjans - 'AdWorkx'
  Een bescheiden greep uit ons assortiment van esthetisch verantwoorde reclameborden. Door hun archetypisch design en krachtige uitstraling missen ze hun werking niet. Ontworpen voor de mooiste landschappen omdat uw reclame het waard is! 

 

Deze tweede masterclass verhalende fotografie was een coachingstraject van het Huis voor de Kunsten Limburg. Gedurende negen maanden werden amateurfotografen door John Lambrichts begeleid. Een jury bestaande uit George Meijers, Nico Bastens en John Lambrichts beoordeelde de eindresultaten.

Meer informatie: www.hklimburg.nl/verhalendefotografie 

6 dec '16 t/m 5 mrt ‘17 | Nieuwe Oogst#2 |
Locatie: Centre Céramique |Avenue Céramique 50, 6221 KV Maastricht
Toegang: gratis