pdf print

World Press Photo 2016

De World Press Photo-tentoonstelling trekt alleen al in Maastricht jaarlijks 10.000 bezoekers. Deze unieke reizende tentoonstelling is niet alleen een overzicht van de beste persfoto’s van het jaar, het is tegelijkertijd een historisch document. In de editie 2016 is de vluchtelingencrisis duidelijk aanwezig. Winnaar Warren Richardson maakte een foto van een baby, die door een gat in een met scheermesjes beveiligd hek wordt overhandigd. Dit is een van de foto’s die Richardson (Australië, 1968) maakte langs de Servisch- Hongaarse grens, waar hij vijf dagen lang met een groep vluchtelingen langs trok. In die paar dagen zag hij meer dan 20.000 vluchtelingen pogingen doen die grens over te steken. In het totaal zijn er een honderdtal foto’s te zien in de tentoonstelling, in de categorieën nieuws, hard nieuws, sport, natuur, mensen en dagelijks leven.
Ook dit jaar worden er rondleidingen en lezingen georganiseerd. We starten vrijdag 21 oktober met een (Engelstalige) rondleiding door een van de medewerkers van World Press Photo.

 

Wereldwijze leerlingen?
De tentoonstelling is gratis te bezoeken voor scholen. Via de website van World Press Photo kunt u gratis een kijkwijzer voor de leerlingen èn een docentenhandleiding downloaden.

Klik hier voor deze kijkwijzer

Waarom naar World Press Photo met leerlingen?
Een van de meest indringende manieren waarop wij kennismaken met wat er in de wereld gebeurt, is door foto’s van persfotografen.
Hun foto’s laten ons de - soms zeer harde - werkelijkheid zien van gebeurtenissen hier in de wereld, maar ook juist van de wonderlijke schoonheid van het leven, de natuur, sport en kunst.  De tentoonstelling is bij uitstek de gelegenheid om leerlingen bekend te maken met deze vorm van beeldcultuur en ze bewust te maken van wat ze zien. Voorgaande jaren  hebben honderden middelbare scholieren de tentoonstelling bezocht.

Wilt u begeleiding door een van de educatieve medewerkers van Centre Céramique?
Een introductie & korte rondleiding  (40 minuten) kost € 45,- .
Meer informatie: 043 - 350 5570  of miriam.mordang@maastricht.nl 

21 okt t/m 13 nov ‘16 | World Press Photo 2016 |
Locatie: Centre Céramique |Avenue Céramique 50, 6221 KV Maastricht
Toegang: gratis