pdf print

FE.ME.NI.NA

Tijdens de zeer druk bezochte Museumnacht op vrijdag 15 april stelde Centre Céramique haar wanden open. Iedereen die serieus met fotografie bezig is, amateur of prof – kon hier exposeren. Meteen na openstelling stroomden de aanmeldingen binnen: er deden 75 fotografen mee. Die avond en het hele daaropvolgende museumweekend, konden bezoekers hun stem uitbrengen op hun favoriete fotograaf.
Diana Berdun Mingo kwam als winnaar uit de bus. Zij won met haar serie ‘Femenina’. Diana fotografeert vooral vrouwen.

FE.ME.NI.NA begon met een zelfportret, in zwart-wit, naakt van huid en gevoelens.
“Mijn fotografie gaat over vrouwen met vrouwen. Ik wil momenten vastleggen, een gezicht- of lichaamsuitdrukking. Het is als een dans zonder beweging.Ik fotografeer in kleur, zwart-wit, persoonlijk, met of zonder littekens, maar altijd FE.MI.NI.NA”.


Over mij 

“Ik ben geboren op Las Palmas de Gran Canarias, Spanje (1980). Op mijn 22ste ben ik naar Maastricht verhuisd om hier mijn tweede studie te volgen. Op de dag dat mijn zus ging trouwen, ben ik met fotografie begonnen. Dankzij mijn lessen bij Humphrey van het Hul van Kumulus groeide mijn zelfvertrouwen in fotografie.
In mijn werk is er altijd een vorm van dansen aanwezig, omdat dans een beweging is van het moment. Daar droomde ik vroeger altijd van, om op bepaalde momenten te dansen. Ik dans nu niet meer maar leg deze momenten nu vast in mijn foto's”.


24 mei  t/m 21 aug ‘16 | FE.ME.NI.NA |
Locatie: Centre Céramique |Avenue Céramique 50, 6221 KV Maastricht
Toegang: gratis