pdf print

WORLD PRESS PHOTO 2014

  English version below                                                                                                   

Vrijdag 24 oktober gaat in Maastricht de World Press Photo-tentoonstelling van start, de wereldwijd bekende expositie voor persfotografie. Ieder najaar heeft Centre Céramique de World Press Photo in huis. Deze reizende expositie, uniek in zijn soort, is het resultaat van de jaarlijks gehouden wereldwijde wedstrijd voor persfotografie. De expositie is niet alleen een overzicht van de beste persfoto’s van het jaar, het is tegelijkertijd een historisch document.

Op de eerste dag van de tentoonstelling is er een (Engelstalige) rondleiding door een van de medewerkers van World Press Photo. Op de laatste dag, 16 november, geeft een van de winnende fotografen, Carla Kogelman , een presentatie van haar werk.

Winnaars World Press Photo 2014 - John Stanmeyer
Dit jaar was het de Amerikaanse fotograaf John Stanmeyer die de World Press Photo-award won met zijn foto van Afrikaanse migranten in Djibouti-stad. De winnende foto is een avondopname, waarop migranten te zien zijn die bij de kust proberen met hun mobiele telefoons een signaal op te vangen vanuit Somalië. Djibouti is een rustplaats op de doorgangsroute voor migranten die vanuit Somalië, Ethiopië en Eritrea op weg zijn naar Europa.

Educatief programma:
Middelbare scholen kunnen een gratis kijkwijzer door de tentoonstelling aanvragen.
World Press Photo biedt een pakket van leermiddelen Look & Klik genaamd aan.
Het is bij uitstek geschikt om te worden gebruikt in combinatie met een bezoek aan World Press Photo tentoonstellingen en biedt leerlingen de gelegenheid om op verkenning te gaan naar de verschillende aspecten van visuele communicatie.
Meer informatie: miriam.mordang@maastricht.nl of 043-3505570

Gratis app:
U kunt gratis een app downloaden. Op deze manier maakt een visuele reis door de winnende foto’s van het afgelopen jaar. En dit door de ogen van 's werelds top fotojournalisten!  De 2014 World Press Photo Exhibition Guide app brengt een andere dimensie aan deze wereldwijde tentoonstelling tour.

Rond de tentoonstelling:

 

24 okt t/m 16 nov ‘14 | World Press Photo
Locatie: Centre Céramique |Avenue Céramique 50, 6221 KV Maastricht
Toegang: gratis

World Press Photo ontvangt steun van de Nationale Postcode Loterij en wordt wereldwijd gesponsord door Canon.

Naar overzicht: al onze tentoonstellingen

 


 

24 OCTOBER UNTIL 16 NOVEMBER
WORLD PRESS PHOTO 2014

An overview of the best press photos of the year. A simple yet very effective formula which won’t leave you unmoved: this unique exhibition with award winning press photos will amaze, delight, grieve, and sometimes even shock you! There will be an English guided tour during the first day of the exhibition (24 October) and a presentation by one of the winning photographers on the final day (16 November).

Winner World Press Photo 2014 - John Stanmeyer

This year, the World Press Photo-award was won by the American photographer John Stanmeyer. His photo is a night shot in Djibouti in which a group of African immigrants can be seen who are trying to catch a signal on their mobile phones from Somalia. Djibouti is a stopping-place for immigrants from Somalia, Ethiopia and Eritrea on their way to Europe.

Educational program
High schools can request a free, printed program about the exhibition.

Further information: miriam.mordang@maastricht.nl or 043-3505570

World Press Photo | 24 October until 16 November 2014 | Centre Céramique | Admission: free

World Press Photo receives support from the Dutch Postcode Lottery and is sponsored worldwide by Canon.