Databanken voor kids van 0 tot 18 jaar

Onderstaande databanken zijn alléén toegankelijk in onze bibliotheek (). Enkele van deze databanken zijn, als je lid bent van de bibliotheek, ook thuis raadpleegbaar. Deze zijn te herkennen aan het . Inloggen gaat met je bibliotheekpas en bibliotheek wachtwoord.
 

   

Bereslim Prentenboeken  
Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling.

   

E-books lenen
Duizenden e-books lenen bij de bibliotheek zoals thrillers, romans maar ook non-fictie. Alléén voor kinderen die bibliotheeklid zijn.

 

Junior Einstein  
Junior Einstein is een online leer-en oefenomgeving voor alle vakken van de basisschool. Het aanbod bevat honderdduizenden opgaven voor de groep 2 tot en met 8. Bovendien is er heel veel uitleg met video's en uitlegartikelen. Zo kunnen kinderen serieus oefenen op hun eigen niveau en grote vooruitgang boeken in hun kennis en vaardigheden. Junior Einstein is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar de databank | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

 

Literom  
Op zoek naar boekrecensies? LiteRom biedt een compleet overzicht van auteursinterviews, artikelen en boekrecensies van Nederlandse en uit het buitenland vertaalde (jeugd)literatuur van 1900 tot heden. De LiteRom is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar de databank | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

 

Muziekwebluister 
4,5 miljoen tracks digitaal te beluisteren! Alléén in de bibliotheek.

passend lezen met gesproken boeken  

Passend lezen - Gesproken boeken  
Lezen is leuk. Maar als je dyslectisch bent of moeite hebt met zien, is het ook best moeilijk. Passend lezen in de Bibliotheek helpt! Met gratis gesproken boeken, via streaming. Ontdek snel de mooiste, gekste en spannendste verhalen.

 

Uittrekselbank 
De Uittrekselbank biedt een veelzijdig overzicht van uittreksels van Nederlandse en uit het buitenland vertaalde (jeugd)literatuur. Ideaal voor leesclubs en docenten die op zoek zijn naar meer achtergrondinformatie over boeken en voor leerlingen die bezig zijn met hun leesdossier, boekverslag of boekbespreking. De Uittrekselbank is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar de databank | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

 

Voorleeshoek 
De Voorleeshoek bevat honderden voorleesfilmpje voor kinderen van 0 tot 10 jaar.

 

Winkler Prins Junior  
Encyclopedie voor kinderen vanaf 6 jaar, met 1500 artikelen, foto's en filmpjes. De Winkler Prins Junior is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.

 

Winkler Prins Studie 
Encyclopedie voor jeugd vanaf 10 jaar, met 9500 artikelen, foto's en filmpjes. De Winkler Prins Studie is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.

    Yoleo 
Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken! Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is ook makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus. Duizenden kinderen maken al met veel plezier gebruik van Yoleo. Yoleo is zowel thuis als in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar. Maak je een account aan wat je vervolgens koppelt aan je bibliotheekpas dan heb je meer mogelijkheden zoals lenen en reviews schrijven.
Direct naar de databank | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN
     
    Zit er niet bij wat je zoekt?
   

Vraag dan hulp aan onze medewerkers, kijk eens onderaan deze pagina voor meer handige sites of klik hier voor een volledige lijst van databanken.

Zoek in onze catalogus

Verleng je boeken

45.000 gesproken boeken

 gesproken boeken voor kinderen

Lezen is leuk. Maar als je dyslectisch bent of moeite hebt met zien, is het ook best moeilijk. Passend lezen in de Bibliotheek helpt! Met gratis gesproken boeken, via streaming. Ontdek snel de mooiste, gekste en spannendste verhalen.

Aanmelden voor de gesproken boeken

zoek naar recensies jeugdliteratuur in Literom Jeugd

De LiteRom jeugd bevat recensies van boeken en artikelen over jeugdschrijvers die zijn gepubliceerd in Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen.

Zoek in de LiteRom Jeugd

actuele documentatiebank

Zoek in de Actuele Documentatiebank Jeugd (alléén in de bibliotheek raadpleegbaar)