pdf print

MINI-EXPO Ontdek de honingbij!

Het leven van de honingbij wordt uitgelegd in de vitrines van Tapijns Mooiste! In Brasserie Tapijn zijn vier vitrines ingericht door Centre Céramique, Natuurhistorisch Museum, Tapijntuin en Universiteit Maastricht met het thema: Het leven van de honingbij. De verschillende instituten hebben op hun eigen manier een band met dit mooie bezige bijtje.

 

Het Natuurhistorisch Museum belicht het complexe organisme van de honingbij. Dat kleine beestje is voorzien van een zenuwstelsel, een bloedvatenstelsel, een ademhalings- en een spijsverteringssysteem, spieren, haren, zintuigen en een venijnig verdedigingswapen (de angel). In de Tapijntuin leven de bijen in een paradijs: Er zijn veel verschillende bloemen en fruitbomen geplant, speciaal voor de bijen. En er is een bijenkast die verzorgd wordt door de imker, Frank Koekebacker. De universiteit vertelt over hoe het kan dat werksters in een bijenkolonie meer aan elkaar verwant zijn dan menselijke broers en zussen. Centre Céramique heeft eigenlijk de minste relatie met de bij. Hier ligt de focus meer op het eindproduct van de bij. Lekkere thee uit een mooie Mosa Design theepot met een vleugje honing uit de tuin van het Natuurhistorisch Museum. Dus kom naar Brasserie Tapijn en ontdek de veelzijdigheid van de honingbij.

 

TAPIJNS MOOISTE!
Een bijzondere band met het Stadspark hebben Centre Céramique, Maastricht Science Programme, Natuurhistorisch Museum en de Tapijntuin. Ieder met hun eigen expertise en kennis op het gebied van archeologie, natuur, biologie en educatie. Dat is ook wat hen verbindt. Samen vormen zij een eenheid en willen graag kennis delen. Vier keer in het jaar worden de vitrines opnieuw ingericht, steeds weer met nieuwe schatten…