• Geen evenementen aanwezig

 • Geen evenementen aanwezig

 • GOED NIEUWS: WE GAAN WEER OPEN!:

  Dinsdag 19 Mei 2020

  Goed nieuws! Stadsbibliotheek/ Centre Céramique gaat vanaf woensdag 20 mei weer open voor bibliotheekleden. Bibliotheken Heer en Malpertuis volgen in een later stadium. Vanwege het coronavirus is niet alles meteen weer zoals het was. We hebben te maken met strenge maatregelen, zodat het voor iedereen veilig is om de bibliotheek te bezoeken.

  Exclusief voor bibliotheekleden Medici.TV

  Vrijdag 1 Mei 2020

  Medici.tv is een videostreamingservice voor klassieke muziek met meer dan 3.500 muziekstukken, 2.000 films, concerten, documentaires, opera’s, balletvoorstellingen en masterclasses in HD kwaliteit die zowel thuis met een pc of Mac als onderweg met mobiele telefoons of tablets kan worden beluisterd.

  Bibliotheek biedt gratis online trainingen aan

  Vrijdag 1 Mei 2020

  De Koninklijke Bibliotheek (KB) en online opleider SkillsTown zijn een samenwerking aangegaan om gratis aan alle inwoners van Nederland 28 online trainingen aan te kunnen bieden. De trainingen hebben betrekking op zowel persoonlijke als professionele vaardigheden. Met het initiatief willen de KB en SkillsTown alle Nederlanders in deze moeilijke periode ondersteunen.

  Tijdelijk gratis hulp per telefoon bij SeniorWeb

  Vrijdag 24 April 2020

  Lukt videobellen niet, loopt u vast in WhatsApp of hebt u een ander computerprobleem? Bel gratis het hulpnummer van SeniorWeb.

  Bibliotheken stellen 100 e-books beschikbaar via ThuisBieb 

  Maandag 6 April 2020

  De Nederlandse bibliotheken hebben vandaag de ThuisBieb app gelanceerd. De ThuisBieb-app bevat 100 e-books voor iedereen – ook voor mensen die géén lid zijn van de Bibliotheek. Met de ThuisBieb steken de bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem in deze onzekere tijd.

  De Thuisbieb van Maastricht

  Vrijdag 27 Maart 2020

  Lekker lang thuisblijven klonk altijd als een heerlijke periode van rust. Nu zit je thuis, mét je werk, je studie én je huisgenoten. Met een buitenwereld die op slot is. Zo had je je dat vast niet voorgesteld!

  Nog geen lid en wel e-books willen lenen?

  Maandag 23 Maart 2020

  Inschrijven kan eenvoudig op onze website, betalen doet u via iDeal. Schrijf je online in via https://bibliotheek.centreceramique.nl/abonnementen.

  De bibliotheek is online gewoon open!

  Woensdag 18 Maart 2020

  Je kunt gelukkig ook online lezen bij de bibliotheek! De bibliotheek heeft een uitgebreid online aanbod en wordt de komende weken alleen nog maar meer uitgebreid.

   

  Wie dit leest, kan helpen!

  Donderdag 23 Januari 2020

  Ken je iemand die moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen, financieel en/of digitaal? Informeer hun dan over deze site: www.wieditleest.com. Zij kunnen zich hier aanmelden. Als zij dat niet zelf kunnen, dan kan je helpen door het formulier voor hun in te vullen. Onze bibliotheekmedewerkers nemen dan contact op en kijken dan waar we kunnen helpen.

  Gratis oefenen voor je theorie-examen

  Dinsdag 1 Oktober 2019

  Hallo wegpiraten! ;-) In één keer slagen voor je theorie-examen? In Centre Céramique kun je gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het online oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl.


  1 2 3