Tentoonstelling Bob Thissen - 20 september t/m 13 oktober

Bob Thissen heeft vele duizenden locaties bezocht, van het door de tsunami en de kernramp geteisterde Fukushima tot een Russisch actief militair terrein in Kazachstan waar vergeten space shuttles liggen.

Hij maakte foto- en filmbeelden in meer dan 65 landen, vaak op verboden locaties. Hij riskeert telkens zijn leven, vrijheid en gezondheid, maar zet zijn passie stug door. Inmiddels weten alle grote nieuws- en televisiestations hem te vinden voor zijn weergaloos intrigerende beelden. Zijn foto’s en (stop-motion) films worden gepubliceerd door o.a.  National Geographic en CNN.

In Centre Céramique is een selectie van zijn werk te zien: naast een twintigtal foto’s ook film- en stop-motion beelden. Dit is de eerste keer dat zijn werk wordt geëxposeerd.

De tentoonstelling van Bob Thissen is een van de 34 exposities (op 26 locaties) die te zien zijn tijdens het Maastricht Photo festival van 20 t/m 29 september.

U kunt deze tentoonstelling in het Centre Céramique gratis bezoeken. Voor alle andere tentoonstellingen van het Maastrichts Photo Festival dient u een ticket te kopen. 

 

Maastricht Photo Festival: expositie Bob Thissen

Centre Céramique is zeer verheugd dat het tijdens Maastrichts eerste fotografiefestival het werk van Bob Thissen mag exposeren. Bob Thissen is wereldberoemd onder kenners van Urban Exploring (het fotograferen van verlaten, veelal niet vrij toegankelijke gebouwen).

Bob Thissen

Bob Thissen behaalde zijn master animatiefilm aan de MAD in Genk. Zijn afstudeerfilm ‘Nothing Beside Remains’ (een stop-motion film gemaakt in verlaten gebouwen) werd vertoond op vele filmfestivals. Samen met zijn oud-leraar Toon Loenders bedacht en maakte hij de serie ‘Exitus’ die in 2016 is uitgezonden op NPO3 en Canvas. In deze reeks bezoekt Bob verlaten gebouwen wereldwijd en brengt deze tot leven d.m.v. stop-motion.Rondleiding

Zaterdag 28 september (14.00 - 15.00U) geeft Bob Thissen een rondleiding door zijn expositie, daarna kunt u uw boek door hem laten signeren.

Deelname rondleiding  € 4,50 /  3,50 voor festivalbezoekers/bibliotheekleden (korting alleen in voorverkoop op vertoon van festivalticket). Aanmelden via klantenservice@maastricht.nl of 043- 350 5600.