Educatie

Een leven lang leren. Het kan in Centre Céramique. Want het is de aangewezen plek voor mensen die ondersteuning zoeken bij hun opleiding en studie. Naast onze uitgebreide collecties en studie- en internetfaciliteiten, organiseren wij komend seizoen verrassende cursussen, die voor u een inspiratiebron kunnen zijn op het gebied van literatuur, computer en internet, schrijven, architectuur en kunst. Bijeenkomsten die u aanzetten tot een andere manier van lezen, luisteren, kijken en genieten van het leven. 

Bibliotheek, maatschappelijk hart van de samenleving

 
 • 08 september

  De leesclub leest: Vallen is als vliegen

  Manon Uphoff
  19:00 - 21:00
 • Wil jij ook een verschil maken in iemands leven? Meld je nu aan als vrijwilliger

  Andere mensen helpen, geeft veel voldoening. Zeker als je daarbij een verschil maakt in iemands leven.

  Dat kan door mensen te helpen met alledaagse activiteiten. Zo zijn bijvoorbeeld veel laagopgeleiden de Nederlandse taal onvoldoende machtig om goed te kunnen functioneren in de maatschappij. In Maastricht zijn er ongeveer 15.000 laaggeletterden. Dat is veel te veel.

  Daar willen we wat aan doen en jij kan hieraan bijdragen! Wil jij mensen helpen Nederlands onder de knie te krijgen, te leren rekenen of digitaal vaardiger te maken? Meld je dan nu aan via klantenservice@maastricht.nl of telefonisch via 043-3505600. We leggen je graag uit hoe je kan helpen en welke tools we ter beschikking stellen.

  Klik hier voor meer informatie over de soorten vrijwilligerswerkzaamheden en wat wij je kunnen bieden.