Centre Céramique organiseert komend seizoen verrassende cursussen, die voor u een inspiratiebron kunnen zijn op het gebied van literatuur, internet, schrijven en nog veel meer. Bijeenkomsten die u aanzetten tot een andere manier van lezen, luisteren, kijken en genieten van het leven. 

Aanmelden cursussen
Kies hier rechts in de agenda voor meer informatie over de cursus en aanmelden. 
Wilt u weten of u zich voor een bepaalde cursus nog kunt inschrijven of heeft u nog vragen? Onze klantenservice helpt u graag. Klantenservice@maastricht.nl of (043) 350 56 00.

Cursus Klik en Tik

Klik & Tik is een gratis oefenprogramma. Je leert de basis om je computer te gebruiken, en over internet, e-mail en Facebook.  Je leert via het kijken van video’s en maakt opdrachten via de computer. Er is iemand die je helpt en jouw vragen beantwoordt.
 

Lees meer

LeesclubDe leesclub leest in het seizoen 2019-2020 weer mooie titels uit de Nederlandse letteren en de wereldliteratuur. Ze wordt verzorgd door Maria Kleijnen, cultuurwetenschapper, die diverse leesclubs begeleidt in bibliotheken in de regio.

Een mooi verteld verhaal is fijn om te lezen, maar gelaagdheid en symboliek doorgronden is niet eenvoudig. Ook literaire aspecten als stijl, structuur en perspectief zijn vaak verre van eenduidig. Het is daarom inspirerend om eigen leeservaringen te bespreken met andere enthousiaste lezers en wijzer te worden van andermans inzichten. Boeiende gesprekken en levendige discussies ontstaan rondom een boek en bieden een diepere leesbeleving. Boeken helpen onszelf en de wereld beter te begrijpen.Cursusduur: 6 lessen (1x per 6 weken)
Docent: Maria Kleijnen

Te bespreken boeken:

17 september: 

Marente de Moor:
Foon

29 oktober:  Michael Ondaatje:
Blindganger
3 december: Aminatta Forna:
De paradox van geluk
7 januari:    Pieter Waterdrinker:
Tsjaikovskystraat 40
3 maart: Rob van Essen:
De goede zoon
7 april:  

Manon Uphoff
Vallen is als vliegen


Cursustijd: van 19.00 tot 20.45 uur.
Locatie: Herbenusstraat 89, 6211 RB Maastricht 
Deelname: € 70,- / € 75,- voor niet leden (inclusief koffie). 
Reserveren: klantenservice@maastricht.nl of 043-3505600

De Schrijfschool: Schrijf je nu in!

Cursus DigiD wat kun je ermee?

Je DigiD is je identiteitsbewijs op het internet. Met een DigiD kun je allerlei zaken regelen bij de (elektronische) overheid. Tijdens deze cursus vraag je een DigiD aan en bekijk je websites van de overheid. Ontdek samen ABP.nl, werk.nl, de berichtenbox, Regelhulp en nog meer.

Lees meer

Cursussen en Workshops

Geen evenementen aanwezig


Oefenen en leren voor je auto, motor of bromfiets rijbewijs. Alléén in de bibliotheek gratis te raadplegen.

Start examen