De AfhaalBieb

 

Centre Céramique is tijdelijk een AfhaalBieb. Je kunt hier boeken en andere materialen gratis reserveren en afhalen.


Hoe werkt de Afhaalbieb?


Stap 1: Zoeken
Zoek een boek of ander materiaal in de catalogus op onze website of via de Wise-app.

Stap 2: Heb je het gevonden?
Klik op Reserveer en log je in met je pasnummer en wachtwoord. Leden met een Deluxe abonnement mogen 20 items reserveren. Scholen mogen 40 items reserveren. Met een ander abonnement kun je 14 items reserveren.

Stap 3: Controleer je e-mailadres en berichtvoorkeur.
Controleer in Mijn Menu, bij Mijn Gegevens of het juiste e-mailadres staat ingevuld en je hebt gekozen voor afhaalberichten per e-mail. Per e-mail gaat natuurlijk sneller, en is bovendien gratis. Voor elk afhaalbericht per post wordt €1,- in rekening gebracht.

Stap 4: Ophalen
• Je kunt je reservering ophalen als je een bevestiging per mail of post hebt ontvangen. Je hebt maximaal 14 dagen de tijd om je materialen op te halen.
• Afhalen kan in Centre Céramique. Jouw boek/materiaal staat op je achternaam voor je klaar in de kasten in de hal van Centre Céramique.
Lenen doe je bij de Leen-terminals.

Let op: We doen er alles aan om je reservering zo snel mogelijk klaar te zetten. Maar er kunnen meer reserveringen voor hetzelfde materiaal zijn, waardoor je in de wachtrij komt en het helaas langer kan duren.


Stap 5: Veel Leesplezier!

Stap 6: Terugbrengen kan alleen gedurende de openingstijden van de Afhaalbieb

Klik hier voor de catalogus

 

Geen telaatgeld

Gedurende de tijdelijke sluiting wordt er geen telaatgeld berekend. Ondanks dat we het niet in rekening brengen, vinden we het wel fijn als je je boeken tijdig terugbrengt zodat ook anderen er weer van kunnen genieten. Daarom blijven we een herinnering en vervangingsnota versturen als de inlevertermijn wordt overschreden.  

Vragen?

Neem gerust contact met ons op: klantenservice@maastricht.nl of 043-3505600.
Maandag t/m vrijdag 9.00 – 17.00 u en zaterdag van 13.00 – 17.00 u.

25% korting op bibliotheekabonnement

Het komende jaar krijg je 25% korting op je jaarabonnement. De korting wordt automatisch berekend tussen december 2020 en december 2021.

E-books/luisterboeken en nog veel meer..

Online collectie van ruim 30.000 e-books, luisterboeken, cursussen, historische artikelen uit kranten en tijdschriften en nog veel meer. Info: klik hier Ben je nog niet handig met onze digitale services? Neem dan contact met ons op.

Updates verbouwing

Wil je op de hoogte blijven over de vernieuwing van Centre Céramique? Op deze pagina vind je meer info.

Veiligheid

Het afhalen en inleveren gebeurt volledig contactloos. Hierbij volgen we de richtlijnen van het RIVM. Houd er rekening mee dat slechts de Stadshal open is voor de afhaalservice en onze overige faciliteiten niet toegankelijk zijn. Voor je eigen veiligheid en die van ons vragen wij je strikt aan onze aanwijzingen te houden. Wij behouden ons het recht voor je uit te sluiten van onze services als je dat niet doet.

Zie hier de coronamaatregelen.

Openingstijden Afhaalbieb

Dinsdag t/m zaterdag: 13.00 -17.00u 

Hal van Centre Céramique.

ThuisBieb


Hier staan allerlei tips en links naar leuke en informatieve bronnen.

Klik hier om naar onze Thuisbieb te gaan.

Inspiratie nodig?


Heb je een favoriete schrijver of artiest en ben je op zoek naar vergelijkbare schrijvers of artiesten? Maak dan gebruik van onze Lees- of luisteradvies tool.

Lees- of Luisteradvies 

Of bekijk onze....

Aanwinsten

Meest geleende titels

Speciaal voor kids - Boekensnuffel


Je zoekt een boek en je weet wel ongeveer waar het over zou moeten gaan? Bijvoorbeeld over dieren, geschiedenis, verliefd zijn of magie? Wij hebben alle boeken per onderwerp bij elkaar gezet.

Boekensnuffel 

Lenen bij een andere bibliotheek


Onze collectie is uiteraard niet uitputtend. Daarom bieden wij onze leden mogelijkheden aan om materialen zelf aan te vragen bij andere bibliotheken of via de dienst Landelijk lenen zelf media te gaan lenen bij andere openbare bibliotheken. Wij raden je aan om altijd eerst te zoeken in onze eigen catalogus.

Meer informatie