• Maastricht Antiquarian Book And Print Fair

    Taboes uit de kasten

    De Maastricht Antiquarian Book and Print Fair (MABP) 2019 staat van 15 tot en met 17 maart in het teken van erotica. In de Sint ...

    Lees meer

De tentoonstellingen in Centre Céramique zijn inmiddels een begrip in Maastricht en omgeving. Of het nu gaat om de jaarlijks terugkerende World Press Photo-expositie of om cultuurhistorische tentoonstellingen als ‘Mieljaar! Maastricht 1955- 2015’: de bijzondere vormgeving en uiteenlopende thema’s maken een bezoek aan Centre Céramique iedere keer opnieuw tot een beleving.
Centre Céramique wil verhalen vertellen. Voor een deel zijn dit verhalen van eigen bodem, voor en over de mensen uit stad en omgeving.

Op basis van de uitgebreide eigen collectie (archeologie, keramiek en glas) zijn jaarlijks een tot twee tentoonstellingen te zien over het Maastrichtse en Limburgse culturele erfgoed. Centre Céramique is daarnaast het grootste fotografiepodium in de Euregio, met in het verleden tentoonstellingen van o.a. Erwin Olaf en Stephan Vanfleteren. 
In de hal treft je de binnenvitrine aan. Een 14 meter lange glazen vitrine waarin het hele jaar door mooie min-expo's te zien zijn.
Wil je meer weten over deze vitrine kijk dan hier