Lezen en schrijven met Anne Frank

De tentoonstelling Lezen en schrijven met Anne Frank wil kinderen motiveren tot lezen en schrijven met Anne Frank als bron van inspiratie. Deze tentoonstelling presenteert Anne als schrijfster en vertelt beknopt haar levensgeschiedenis in haar eigen woorden uit haar dagboek: Het achterhuis. In de tentoonstelling zien we de persoonlijke geschiedenis van Anne ook geplaatst in de gebeurtenissen in de wereld. Voor kinderen van 9 tot 15 jaar.

De tentoonstelling is vanaf 2 mei 2012 te bezoeken in Centre Céramique, tijdens openingstijden van de bibliotheek.

Toegang gratis

Anne, de schrijfster
Anne is wereldberoemd om haar dagboek, maar dat ze ook verhaaltjes heeft geschreven is minder bekend. Ruim dertig verhaaltjes schreef ze in een speciaal schrift met als titel: Verhaaltje en gebeurtenissen uit het Achterhuis. In haar Mooie zinnenboek schreef ze mooie zinnen over uit boeken die ze las.

De tentoonstelling laat een paar fragmenten uit het verhaaltjesboek zien en presenteert de boeken die Anne las tijdens de onderduikperiode.

De tentoonstelling is gemaakt door de Anne Frank Stichting en is in het bezit van de Provincie Antwerpen i.s.m. het Vredescentrum Antwerpen en het Kinderrechtenhuis. Het Kinderrechtenhuis heeft ons in staat gesteld deze boeiende en leerzame tentoonstelling naar Maastricht te halen.

Voor kinderen die de tentoonstelling bezoeken is er een opdrachtenboekje beschikbaar waarmee ze zelf ook een mooie zin kunnen schrijven en toevoegen aan de tentoonstelling.

Goeiemiddag Limburg - over Anne Frank