Heeft u vragen over Centre Céramique en haar dienstverlening, dan vindt u hier enkele antwoorden.           Library membership
Staat uw vraag er niet tussen? Stel hem dan aan de klantenservice

Vragen

 • Zijn magazijn- of kluismaterialen ook digitaal beschikbaar zodat ik ze meteen thuis kan bekijken?

  Centre Céramique werkt mee aan een digitaliseringsproject van de Koninklijke Bibliotheek (KB) en Google. Steeds meer materialen zijn daarom ook digitaal beschikbaar.

  Voordat u materialen uit onze kluis wilt inzien is het daarom goed om te checken of de door u gewenste titel misschien digitaal beschikbaar is via Delpher.nl of Google Books. 

  In Delpher.nl, vindt u miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die u allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. De teksten komen uit de collecties van diverse wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen. Ze worden hier onder één knop aangeboden om het vinden van informatie voor u gemakkelijk te maken.

 • Hoe kan ik voor 13.00 uur beschikken over bibliotheekmaterialen uit het magazijn of uit de kluis voor inzage/onderzoek?

  Wilt u voor 13 uur magazijn- of kluismaterialen inzien, dan kunt u een verzoek indienen via klantenservice@maastricht.nl. Vervolgens neemt een specialist contact met u op voor een maatwerkafspraak. Houd hierbij rekenening met een afhandelingstijd van enkele werkdagen. 

 • Hoe kan ik bibliotheekmaterialen uit de kluis aanvragen?

  U kunt bibliotheekmaterialen uit de kluis aanvragen via onze catalogus. Hier zijn deze materialen herkenbaar aan de aanduiding: Magazijn Kluis SB.... Materiaal dat nog niet in de geautomatiseerde catalogus zit, kunt u aanvragen via een aanvraagformulier dat verkrijgbaar is bij de inlichtingenbalie op de 2e etage.

 • Hoe kan ik materialen aanvragen uit het magazijn?

  Materialen uit het magazijn kunt u gratis aanvragen. Veel van deze materialen kunt u ook lenen.
  Bent u op bezoek in Centre Céramique, dan kunt u tijdens openingstijd materialen aanvragen via de catalogus. Let op: materialen die u vóór 13 uur aanvraagt, staan na 13.00 uur voor u klaar bij de balie op de 2e etage. 
  Om materialen aan te vragen uit het magazijn of de kluis dient u lid te zijn van Centre Céramique, dit kan heel voordelig met een BASIC abonnement. Met een BASIC abonnement betaald u ook bij een magazijnboek €2 euro per materiaal.

 • Hoe lang duurt het voordat ik materiaal uit de kluis kan raadplegen?

  Aanvragen worden vanaf 13.00 uur afgehandeld. Na uw aanvraag via de catalogus of het aanvraagformulier duurt het ongeveer een kwartier voordat het materiaal beschikbaar is. Het materiaal wordt uitgegeven bij het inlichtingenpunt op de 2e etage.

  Wenst u materialen in te zien voor 13.00 uur, dan kunt u een verzoek indienen via klantenservice@maastricht.nl. Vervolgens neemt een specialist contact met u op voor een maatwerkafspraak. Houd hierbij rekening met een afhandelingstijd van enkele werkdagen. 

 • Ik ben bezig met een onderzoek. Kan ik daarvoor materialen uit het magazijn of uit de kluis raadplegen voor langere tijd of buiten de reguliere openingstijden van magazijn of kluis?

  Ja, dit is meestal mogelijk. Verricht u onderzoek en wilt u hiervoor magazijn- of kluismaterialen inzien voor langere tijd of buiten reguliere openingstijden van magazijn of kluis, dan is maatwerk mogelijk. U kunt hiervoor een verzoek indienen bij een specialist via klantenservice@maastricht.nl of 043-3505600. De specialist maakt met u een afspraak over de materialen, tijdstippen van raadpleging en de termijn waarvoor de materialen ter beschikking worden gesteld. Houd hierbij rekening met een afhandelingstijd van enkele werkdagen. 

 • Waar kan ik bibliotheekmaterialen uit de kluis raadplegen?

  U kunt bibliotheekmaterialen uit de kluis uitsluitend onder toezicht raadplegen in de Dr. Scholskamer op de 4e etage.

 • Wanneer kan ik bibliotheekmaterialen uit de kluis aanvragen en raadplegen?

  U kunt materialen uit de kluis aanvragen en raadplegen van dinsdag t/m vrijdag tussen 13.00 en 16.45 uur. Na 16.45 uur en tijdens het weekend kunt u geen materialen uit de kluis aanvragen en raadplegen. Om materialen aan te vragen uit de kluis of het magazijn, dient u lid te zijn van Centre Céramique. Er is al een BASIC abonnement voor €3,- per jaar.

 • Wat is kluismateriaal in Centre Céramique?

  Centre Céramique bezit naast de open opgestelde collectie en de magazijncollectie ook over een redelijke hoeveelheid oude boeken in de kluis. Deze materialen zijn zeer kwetsbaar. Centre Céramique behandelt ze met uiterste zorg. Dit verwachten we ook van de klant.