Heeft u vragen over Centre Céramique en haar dienstverlening, dan vindt u hier enkele antwoorden.           Library membership
Staat uw vraag er niet tussen? Stel hem dan aan de klantenservice

Vragen

 • Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

  Dit kan mondeling, schriftelijk of door een mailtje te sturen naar klantenservice@maastricht.nl. Het eerste lidmaatschap voor een jaar kan niet tussentijds beëindigd worden en hiervoor geldt een opzegtermijn van 1 maand voor de vervaldatum. Na afloop van het eerste jaar kunt u het lidmaatschap te allen tijde opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Denk ook aan het stopzetten van de automatische incasso!

 • Kan ik lid worden als inwoner van een andere gemeente of land?

  Ja dat kan. Neem wel een geldige persoonslegitimatie mee.
  Als u lid bent van een andere openbare bibliotheek in Nederland, kunt u met uw nationale bibliotheekpas lenen in Centre Céramique. Klik hier voor meer informatie.

 • Mag je tijdens de vakantieperiode meer boeken lenen of wordt de uitleenperiode verlengd?

  Nee. U kunt wel via internet of de Bibliotheekapp (downloaden via de Appstore/Playstore) de geleende materialen verlengen.
  Tip: met een DELUXE abonnement kunt u 20 materialen lenen voor een termijn van 6 weken! Meer informatie over de Bibliotheekapp.

 • Zijn er ook gezinsabonnementen?

  Er zijn geen gezinsabonnementen, iedereen is individueel lid van de bibliotheek. Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Kinderen tot 9 jaar mogen geen materialen bestemd voor volwassenen lenen. Bij een DELUXE abonnement is het wel mogelijk een partnerpas aan te vragen. Meer informatie over abonnementen. 

 • Hoe kan ik gratis het Natuurhistorisch Museum Maastricht bezoeken?

  Met een volwassenen COMFORT of DELUXE abonnement kunt u per bibliotheekpas 1 keer per jaar een gratis toegangsbewijs voor het Natuurhistorisch Museum Maastricht afhalen bij de klantenservice in Centre Céramique. LET OP: met alleen een bibliotheekpas krijgt u geen gratis toegang tot het museum, haal aub eerst het toegangsbewijs op in Centre Céramique.

 • Hoe word ik lid van de bibliotheek?

  U kunt heel gemakkelijk online een abonnement afsluiten. En in al onze vestigingen kunt u persoonlijk een lidmaatschap aanvragen bij de klantenservice. Hiervoor heeft u een geldig legitimatiebewijs nodig. Voor een studentenabonnement (18-25 jaar) bovendien een bewijs van inschrijving van de opleiding.

 • Ik ben lid bij Centre Céramique, kan ik met mijn pas ook bij andere bibliotheken lenen?

  Ja, met een COMFORT of DELUXE abonnement van Centre Céramique kunt u zelf lenen bij vrijwel alle bibliotheken in Nederland. Hoe het werkt staat stap voor stap uitgelegd op onze pagina landelijk lenen. Op de website van de Nationale Bibliotheekpas vindt u een overzicht met veelgestelde vragen over deze service. Uiteraard kunt u ook bij onze medewerkers terecht voor meer informatie.

  Bovendien kunt u als lid van Centre Céramique ook materialen lenen bij een aantal speciale bibliotheken in de regio: Universiteit Maastricht, Zuyd Hogeschool (waaronder het conservatorium), Jan van Eyck Academie en het Sociaal Historisch Centrum. Om u aan te melden bij deze bibliotheken, dient u eerst bij de ledenservice in Centre Céramique een inschrijfbewijs op te halen. 

 • Ik ben lid bij een andere bibliotheek. Kan ik met die pas materialen lenen bij Centre Céramique?

  Ja, Centre Céramique biedt de service Landelijk lenen. U leent bij Centre Céramique volgens de voorwaarden van het COMFORT abonnement. E-readers zijn alleen beschikbaar voor leden van Stadsbibliotheek Maastricht. Klik hier voor meer uitleg over de landelijke service.

 • Ik heb de optie inleverattentie aangevinkt, maar ontvang geen mail. Hoe kan dat?

  Als u een g-mail of hotmail adres heeft, dan komt mail van de bibliotheek mogelijk in de map 'spam' terecht. Controleer daarom ook deze map.

 • Kan ik als lid van LGOG korting krijgen op een abonnement?

  Als u lid bent van LGOG, kunt u op vertoon van het betalingsbewijs van uw LGOG-lidmaatschap en uw legitimatiebewijs een gratis STUDENT & SCIENCE abonnement afsluiten. U betaalt eenmalig € 3,- inschrijfkosten. U kunt van alle materiaalsoorten 4 stuks lenen voor 3 weken, met een maximum van 14 materialen tegelijkertijd. Boeken zijn gratis te leen (uitgezonderd sprinters), cd's en dvd's tegen betaling.

 • Kan ik in de bibliotheekservicepunten Heer en Malpertuis een abonnement afsluiten?

  Dat is mogelijk, u ontvangt alleen niet direct uw lenerspas. Uw aanvraag wordt in Centre Céramique verwerkt, en u kunt uw pas afhalen in het bibliotheekservicepunt nadat u bericht heeft ontvangen dat de pas klaarligt. Wilt u direct over uw pas beschikken, dan kunt u een abonnement afsluiten in Centre Céramique. U kunt in alle vestigingen met deze pas lenen.

 • Mag ik ook een negatief tegoed op mijn lenerspas hebben?

  Ja, dat mag tot maximaal € 5,00. Zodra het openstaande bedrag meer dan € 5,00 bedraagt, wordt de lenerspas geblokkeerd. Dan is het niet meer mogelijk om materialen te lenen, (online) te verlengen of (online) te reserveren. Thuis kunt u bedragen vanaf € 3,00 eenvoudig betalen via iDeal. Zodra u het bedrag heeft voldaan via iDeal of bij de betaalautomaat in de bibliotheek, kunt u weer gebruik maken van uw lenerspas. Op een BASIC pas is geen negatief tegoed mogelijk.