Lezing Keurkinderen

door Paul van der Steen


10 sep

Keurkinderen is Paul van der Steens boek over Hitlers elitescholen in Nederland tijdens WOII.

Op deze avond vlak voor de grote herdenking van 75 jaar bevrijding van Limburg, spreekt Paul van der Steen (journalist, schrijver) nog eens over zijn in 2009 verschenen boek.

In deze lezing belicht hij de geschiedenis van deze scholen en de oud-leerlingen, van wie hij er een aantal persoonlijk sprak. Hun levens keerden 180 graden na de bevrijding: van een zogenaamd voor grootse levens voorbestemde elite waren ze plots uitschot. Velen werden levenslang geplaagd door de gedachte tot welke monsters ze bij een ander oorlogsverloop hadden kunnen uitgroeien.

Voorjaar 2009 was in Centre Céramique een tentoonstelling te zien over het thema van dit boek. Het onderwerp: wat te doen met gehersenspoelde jeugd is ook vandaag nog actueel met de vraag ‘Wat te doen met de IS-kinderen?’. Paul van der Steen (1969) is journalist en werkt onder meer voor NRC Handelsblad, Trouw, De Limburger en het Historisch Nieuwsblad. Als historicus schreef hij vijf boeken, waaronder het dit jaar verschenen ‘De ongehoorde helft. De eerste vrouwen op het politieke pluche‘.

Aanmelden: klantenservice@maastricht.nl of 043- 350 5600.

Dinsdag 10 september 2019

Van 19:30 tot 20:30 uur

Centre Céramique | Avenue Céramique 50


bibliotheekleden: € 4,00
niet-leden : € 5,00