De tentoonstellingen in Centre Céramique zijn inmiddels een begrip in Maastricht en omgeving. Of het nu gaat om de jaarlijks terugkerende World Press Photo-expositie of om cultuurhistorische tentoonstellingen als ‘Mieljaar! Maastricht 1955- 2015’: de bijzondere vormgeving en uiteenlopende thema’s maken een bezoek aan Centre Céramique iedere keer opnieuw tot een beleving.
Centre Céramique wil verhalen vertellen. Voor een deel zijn dit verhalen van eigen bodem, voor en over de mensen uit stad en omgeving.

Op basis van de uitgebreide eigen collectie (archeologie, keramiek en glas) zijn jaarlijks een tot twee tentoonstellingen te zien over het Maastrichtse en Limburgse culturele erfgoed. Centre Céramique is daarnaast het grootste fotografiepodium in de Euregio, met in het verleden tentoonstellingen van o.a. Erwin Olaf en Stephan Vanfleteren. 
In de hal treft je de binnenvitrine aan. Een 14 meter lange glazen vitrine waarin het hele jaar door mooie min-expo's te zien zijn.
Wil je meer weten over deze vitrine kijk dan hier

 

 • 03 september

  On my Street

  Storytime in English by ElizaMaree
  14:00 - 15:00
  03 september

  Voorleesuurtje

  Paula leest voor
  14:00 - 15:00
  05 september

  Taalcafé Malpertuis

  10:00 - 12:00
  05 september

  Scheidingscafé Zuid-Limburg

  De gevolgen van een scheiding voor je pensioen
  19:00 - 20:30
  06 september
  Videopower

  videopower

  Are you thinking about making a film, and looking for some kind of support?
  12:00 - 13:30
  1 2 3 4 5 »
 • Cursus van de maand augustus: De balans tussen werk en thuis

  Werk, gezin, sociaal leven, sporten, huishouden. Voor de meeste mensen is het leven vol en druk. Ervaar jij dat ook zo? Heb je vaak last van stress? Ben je de balans tussen werk en privé kwijt? Dan is deze cursus van de maand iets voor jou. Je leert dat druk zijn zich voor een groot deel afspeelt in je gedachten. Negatieve gedachten, zoals 'Ik red het niet' of 'Dit lukt mij allemaal nooit vandaag' belemmeren je in je doen en laten. Door vaker gericht je aandacht te sturen, leer je afstand nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt daardoor beter met stress omgaan. Het gevolg? Een betere balans tussen werk en privé.

  Laatste maand voor de VakantieBieb, hét zomercadeau van de Bibliotheek

  Met de VakantieBieb-app heeft iedereen gratis toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. Voor de jeugd ging de Vakantiebieb al per 1 juni open. Vanaf 1 juli kwamen hier ook de titels voor volwassenen bij.

  Zomervakantie?

  De zomervakantie komt eraan! Zes weken lang lekker luieren! Dagenlang niets doen,
  noppes nada actie, liggen te niksefikse, chillen, uit je neus peuteren totdat je scheel ziet.
  En als je dan uitgeluierd bent en je neus leeg is gegeten: dan is er het Zomer Kijk-Doe-Beleef-boek!

  IN DE ZOMER OP ZONDAG OPEN

  Na het succes van vorig jaar is Centre Céramique in juli en augustus weer op zondag open.

  De onvergetelijke zomer…

  Deze zomer hoef je je niet te vervelen. 


  1 2 3