De tentoonstellingen in Centre Céramique waren lange tijd een begrip in Maastricht en omgeving. Of het nu gaat om de jaarlijks terugkerende World Press Photo-expositie, kinderexposities als ‘nijntje heeft vakantie’, cultuurhistorische exposities als ‘VRIJ!? Verhalen over 75 jaar (on)vrijheid’ of foto/videopresentaties met een maatschappelijk thema als ‘I Believe’ en ‘Pesten’: de bijzondere vormgeving en uiteenlopende thema’s maakten een bezoek aan Centre Céramique iedere keer opnieuw tot een beleving.

Op dit moment wordt Centre Céramique verbouwd en worden er geen tentoonstellingen georganiseerd.

De eerste expositie die weer te zien zal zijn is de World Press Photo-tentoonstelling. Deze start op 19 februari 2021 en is te zien tot en met 14 maart 2021.

Over de tentoonstellingen na maart 2021 volgt t.z.t. meer informatie op deze website.

 • Geen evenementen aanwezig

  « 2 3 4 5 6
 • Nederland Leest: Cadeau van de Bibliotheek

  Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt. In november leest heel Nederland daarom één boek: Het zwijgen van Maria van Judith Koelemeijer. Elke familie heeft zijn verhalen. In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie. Deze literaire non-fictie van Judith Koelemeijer krijg je in november cadeau van de bibliotheek. Bibliotheekleden krijgen deze op vertoon van hun bibliotheekpas bij Centre Céramique en Bibliotheek Malpertuis (zolang de voorraad strekt).

  De Bibliotheek biedt hulp bij de app CoronaMelder

  Wie vragen heeft over de app of hulp nodig heeft bij het installeren ervan, kan terecht in de Bibliotheek of bekijk onze speciale themapagina over de app CoronaMelder.

  Maurits Haenen gestart als interim-directeur bij de culturele instellingen

  Per 1 oktober is Maurits Haenen (65) interim-directeur bij Centre Céramique | Kumulus | Natuurhistorisch Museum Maastricht. Hij volgt Stef Niekamp op, die in september de organisatie verliet.

  Coronamaatregelen

  Voor jouw en onze veiligheid hanteren wij een aantal maatregelen ter voorkoming van het verspreiden van het corona-virus:

  Centre Céramique gaat tijdelijk dicht en wordt Afhaalbieb

  De verbouwing van Centre Céramique is al een aantal maanden in volle gang. De werkzaamheden worden in grote lijnen begin 2021 afgerond. Centre Céramique is genoodzaakt, vanwege het waarborgen van de coronaregels in combinatie met de intensiteit van de verbouwing, het gebouw tijdelijk te sluiten voor publiek. De sluitingsperiode is van 1 oktober 2020 t/m 31 januari 2021. Gedurende deze periode wordt Centre Céramique een Afhaalbieb.


  1 2 3 4 5 »