Heeft u vragen over Centre Céramique en haar dienstverlening, dan vindt u hier enkele antwoorden.           Library membership
Staat uw vraag er niet tussen? Stel hem dan aan de klantenservice

Vragen

 • Welke abonnementen biedt Centre Céramique aan?

  Klik hier voor een volledig overzicht van alle abonnementen en tarieven.

 • Betekent 14 materialen, dat ik 14 boeken mag lenen?

  Met een JEUGD COMFORT abonnement kun je inderdaad 14 boeken lenen.
  Met een volwassenen BASIC of COMFORT abonnement kunt u van iedere materiaalsoort maximaal 4 stuks lenen, dus 4 boeken, 4 dvd’s, 4 cd’s, 4 bladmuziek, etc.  Deze kunt u wel combineren tot een maximum van 14 materialen tegelijkertijd op uw pas.

  Wilt u meer? Dan adviseren we een DELUXE abonnement. Daarmee kunt u 20 materialen tegelijk lenen zonder beperking. Wilt u 20 boeken lenen? Geen probleem. Of liever 20 cd's? Dat kan ook. Kijk hier voor de voorwaarden. 

 • Betekent 20 materialen, dat ik 20 boeken mag lenen met een DELUXE abonnement?

  Ja, dat is een voordeel van het DELUXE abonnement, er is geen beperking op de materiaalsoorten. Wilt u 20 boeken lenen, geen probleem. Of liever 20 cd’s? Dat kan ook. Combineren van materiaalsoorten blijft uiteraard mogelijk tot maximaal 20 items op uw pas of op de hoofdpas en partnerpas samen.

 • Ik ben student, welke voorwaarden gelden voor mij?

  Voor studenten van 18 tot en met 25 jaar is er het STUDENT & SCIENCE abonnement. Hiermee kun je gratis boeken en eBooks lenen en tegen betaling ook cd's of dvd's. Bij inschrijving en jaarlijkse verlenging vragen we om een Nederlandse collegekaart of schoolpas én een bewijs van inschrijving van het lopende studiejaar te tonen.

 • Kan ik gratis reserveren?

  Bij een reservering maken we onderscheid tussen de kosten voor het plaatsen van een reservering en de kosten voor een bericht als de reservering voor u klaar staat.

  Een reservering plaatsen is gratis bij een DELUXE abonnement, bij alle andere abonnementen betaalt u € 1,- per geplaatste reservering.

  Een reserveringbericht ontvangen per post kost voor alle abonnementen € 1,- per bericht. Maar een reserveringsbericht per e-mail blijft gratis. U kunt in ‘Mijn Menu’ controleren of u berichten per e-mail of per post heeft ingesteld en daar wijzigen indien nodig. 
   
   

 • Hoe vaak kan ik verlengen?

  U kunt 3 keer verlengen. De nieuwe leenperiode gaat in vanaf de dag dat u verlengt. Verlengen is niet mogelijk als het materiaal is gereserveerd door een andere lener. In 'Mijn Menu' kunt u instellen dat u een herinnering per e-mail ontvangt een paar dagen voor de inleverdatum verstrijkt.

 • Wat zijn de kosten per uitlening en verlenging bij een BASIC abonnement?

  Met een BASIC abonnement betaalt u voor ieder item dat u leent € 2,00 leengeld. Bij verlengen van de materialen wordt dit leengeld opnieuw in rekening gebracht. Leent u geregeld materialen? Dan adviseren wij een COMFORT abonnement.

 • Hoe kan ik gratis het Natuurhistorisch Museum Maastricht bezoeken?

  Bij de klantenservice in Centre Céramique kunt u met een volwassenen COMFORT of DELUXE abonnement 1 keer per jaar een gratis toegangsbewijs voor het Natuurhistorisch Museum Maastricht afhalen. LET OP: met uw bibliotheekpas krijgt u geen gratis toegang tot het museum, haal aub eerst het toegangsbewijs op in Centre Céramique.