Databanken: alfabetische lijst van digitale abonnementen

 

Onderstaande digitale abonnementen zijn alléén toegankelijk in Centre Céramique (). Enkele van deze abonnementen zijn, voor bibliotheekleden, ook thuis raadpleegbaar. Deze zijn te herkennen aan het . Inloggen gaat met uw bibliotheekpas en bibliotheek wachtwoord.
 

Bereslim Prentenboeken     

BERESLIM PRENTENBOEKEN  
BereslimmeBoeken zijn geanimeerde prentenboeken voor kinderen van 3 t/m 7 jaar waarin de verhalen tot leven worden gebracht met bewegende figuren, geluidseffecten, achtergrondmuziek en een mooie vertelstem. De BereslimmeBoeken zijn in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar de databank | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

     

CBR THEORIE EXAMENS  
Theorie.nl is dé site waar jij terecht kunt voor het oefenen van je theorie-examen voor de auto, motor of bromfiets. De theorie-examens zijn actueel en conform de CBR wijze. Theorie.nl is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar de databank | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

Chemische Feitelijkheden    

Chemische feitelijkheden 
Een naslagwerk over chemie en aanverwante vakgebieden. Vraag een medewerker om een gebruikersnaam en wachtwoord. Een gedrukte versie is ook aanwezig op de 2e etage van Centre Céramique bij de rubriek Natuurwetenschappen 540.1 CHEM 

Centraal Bestand Kinderboeken     

Centraal Bestand Kinderboeken 
Bevat ca. 160.000 beschrijvingen van Nederlandstalige kinderboeken, -tijdschriften en audiovisuele materialen die een relatie hebben met kinderboeken.

Consumentenbond    

Consumentenbond 
Toegang tot de besloten informatie op de site van de Consumentenbond (dagelijkse updates). 

   

DELPHER
In Delpher vind je miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die je allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. De teksten komen uit de collecties van diverse wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen. Ze worden hier onder één knop aangeboden om het vinden van informatie voor jou gemakkelijk te maken.
Direct naar de databank | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

 E-books lenen    

E-books lenen
Duizenden e-books lenen bij de bibliotheek zoals thrillers, romans maar ook non-fictie. Alléén voor bibliotheekleden.

   

EBSCO  
Een schat aan wetenschappelijke tijdschriften en andere publicaties. Alle denkbare vakgebieden, zoals ‘History’ en ‘Science’, maar ook ‘DIY – Hobbies and Crafts’ zijn grotendeels full-text beschikbaar.

     

Financieel Dagblad  
Artikelen uit Financieel Dagblad. Artikelen die ouder zijn dan 3 dagen (tot 13 maanden terug) zijn in de Bibliotheek doorzoekbaar en te lezen. Voor leden ook thuis te gebruiken.

   

GALE  
Krantenarchieven van o.a. Financial Times, the Economist en Times zijn te raadplegen. In Gale Reference Complete vind je digitale tijdschriften en publicaties, literatuur en andere primaire bronnen.

Grijze Literatuur in Nederland    

Grijze Literatuur in Nederland  
In Nederland uitgegeven proefschriften en publicaties van bestuurslichamen, wetenschappelijke instellingen en daarmee gelijk te stellen organisaties. Ontsloten is de periode 1982 - heden.

Historie in Titels (HinT)    

Historie in Titels (HinT) 
Wetenschappelijke bibliografie over Westeuropese geschiedenis vanaf ca. 1500, geschiedfilosofie, geschiedtheorie en historiografie.

   

JUNIOR EINSTEIN  
Junior Einstein is een online leer-en oefenomgeving voor alle vakken van de basisschool. Het aanbod bevat honderdduizenden opgaven voor de groep 2 tot en met 8. Bovendien is er heel veel uitleg met video's en uitlegartikelen. Zo kunnen kinderen serieus oefenen op hun eigen niveau en grote vooruitgang boeken in hun kennis en vaardigheden. Junior Einstein is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar de databank | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

Letterkundig Museum Collecties    

Letterkundig Museum Collecties 
Catalogus van (een deel) de collectie van het Letterkundig Museum: brieven, handschriften, illustratief materiaal, audiovisueel materiaal, secundaire literatuur. 

Lidia Online    

Lidia Online 
Bevat ruim 475.000 beschrijvingen van boeken, AVM en bladmuziek die vanaf 1978 aan de openbare bibliotheken zijn aangeboden ten behoeve van de collectievorming. 

Literom    

LITEROM   
Op zoek naar boekrecensies? LiteRom biedt een compleet overzicht van auteursinterviews, artikelen en boekrecensies van Nederlandse en uit het buitenland vertaalde (jeugd)literatuur van 1900 tot heden. De LiteRom is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar de databank | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

Muziekwebluister    

Muziekwebluister 
4,5 miljoen tracks digitaal te beluisteren in de bibliotheek! 

   

Nexis
In Nexis is het nieuws van de Nederlandse dagbladen, nationaal en regionaal (waaronder Het Financieele Dagblad, NRC Handelsblad, De Volkskrant en De Telegraaf maar ook Dagblad de Limburger en Limburgs Dagblad) terug te vinden. Daarnaast zijn in Nexis ook publieks- en vaktijdschriften, internationale dagbladen en het nieuws van circa 200 relevante websites opgenomen. De Nexis krantenarchieven gaan tot 35 jaar terug in de tijd; het online archief gaat tot 90 dagen terug. Vraag een medewerker voor gebruikersnaam en wachtwoord.

Onderwijsdatabank    

Onderwijsdatabank 
Beschrijvingen van boeken en tijdschriftartikelen, vanaf 1980 tot 2001, op het gebied van onderwijsonderzoek en leer- en toetsontwikkeling. 

Gesproken boeken van Passend lezen     

Passend lezen - Gesproken boeken  
75.000 gesproken boeken in uiteenlopende genres. Van klassiekers tot actuele titels. Exclusief voor bibliotheekleden met een leesbeperking (blind, slechtziend, dyslectisch of een motorische en/of cognitieve beperking (reuma, afasie etc.). Jezelf of iemand anders aanmelden? Dat doe je via de website van Passend Lezen.

Pressdisplay    

PressReader / PressDisplay  
Online bladeren en lezen in 7000 kranten en tijdschriften uit 100 verschillende landen en in 54 talen. Fulltext, actueel én met een archief tot 90 dagen.

PressReader app
Haal de kranten op in de bibliotheek en lees ze thuis! Pressreader is de mobiele app van PressDisplay. Maak in één van de vestigingen van Centre Céramique verbinding met het WiFi netwerk, download de gewenste kranten en lees ze vervolgens thuis of onderweg. In de bibliotheek lezen kan natuurlijk ook! Installeer de app en maak kennis met de vele mogelijkheden die de app biedt! Pressreader is gratis te downloaden in de Apple appstore, Google Play en de Microsoft appstore.

PressReader is the mobile app belonging to PressDisplay. Install the app on your device, connect to the WiFi network in one of the Centre Céramique libraries and download your newspapers. You can then read them at home or on the road. Pressreader is available in the Apple appstore, Google Play and Microsoft appstore.

Regionale Catalogus Limburg    

Regionale Catalogus Limburg 
Omvat de collecties van circa 28 wetenschappelijk bibliotheken (o.a. hogescholen en universiteit) in Limburg. 

Sociaal Wetenschappelijke Literatuur    

Sociaal Wetenschappelijke Literatuur  
Bevat gegevens van Nederlandse publicaties, onderzoeksrapporten, academische proefschriften en redes, tijdschriftartikelen en boekbesprekingen, van wetenschappelijke instellingen, onderzoeksbureau's, bestuurlijke organen e.d. op het gebied van de maatschappijwetenschappen. 

   

Springer / BSL  
Nederlandstalige medische vakbladen over bijvoorbeeld psychologie en sociale wetenschappen. Ook zijn er een zevental naslagwerken over de zorg opgenomen.

Uittrekselbank    

UITTREKSELBANK 
De Uittrekselbank biedt een veelzijdig overzicht van uittreksels van Nederlandse en uit het buitenland vertaalde (jeugd)literatuur. Ideaal voor leesclubs en docenten die op zoek zijn naar meer achtergrondinformatie over boeken en voor leerlingen die bezig zijn met hun leesdossier, boekverslag of boekbespreking. De Uittrekselbank is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar de databank | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

   

De Voorleeshoek
De Voorleeshoek bevat honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar.

    Winkler Prins Junior 
Encyclopedie voor kinderen vanaf 6 jaar, met 1500 artikelen, foto's en filmpjes. De Winkler Prins Junior is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar de databank | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN
   

Winkler Prins Studie 
Encyclopedie voor jeugd vanaf 10 jaar, met 9500 artikelen, foto's en filmpjes. De Winkler Prins Studie is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar de databank | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

     

WorldCat Discovery - OB Onderzoekscatalogus  
In deze zoekomgeving vind je boeken en tijdschriften van een groot aantal wetenschappelijke bibliotheken in en buiten Nederland. Je kunt boeken aanvragen als je lid bent van de bibliotheek. Hoe je dat kunt doen lees je hier.  WorldCat Discovery is de opvolger van Picarta.

     

YOLEO 
Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken! Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is ook makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus. Duizenden kinderen maken al met veel plezier gebruik van Yoleo. Yoleo is zowel thuis als in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar. Maak je een account aan wat je vervolgens koppelt aan je bibliotheekpas dan heb je meer mogelijkheden zoals lenen en reviews schrijven.
Direct naar de databank | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

Artikel delen: