Theatrale Hoorspelwandeling 'Bijna Vrij'

Van 24 juli tot 15 september

wandeling door het in augustus 1944 gebombardeerde Roed Dörrep


24 jul

Ter herinnering aan de rampzalige augustusdag van het bombardement in 1944.

Veel Maastrichtenaren kennen het trieste verhaal: terwijl de geallieerden al in aantocht zijn en iedereen halsreikend uitkijkt naar de bevrijding, vallen op 18 augustus 1944 nog eens 101 doden bij een poging van de geallieerden om de spoorbrug over de Maas te vernietigen.
De ravage en ellende zijn enorm. Behalve 101 doden zijn er 65 zwaargewonden en worden 1500 mensen dakloos in Kreijedörrep (waar nu de papierfabriek ligt) en Roed Dörrep (Sint Maartenspoort).

Sinds 23 juli is er een bijzondere en meeslepende theatrale hoorspelwandeling beschikbaar door het voormalig Roed Dörrep. Maria Geertruida Veenhof (kortweg Truia) een van de slachtoffers van het bombardement, neemt u hierin mee tijdens de laatste uren van haar leven op deze snikhete en voor Maastricht afschuwelijke augustusdag. De wandeling is gratis te downloaden via https://tentoonstelling.centreceramique.nl/bijna-vrij

Deze hoorspelwandeling is in opdracht van Centre Céramique gemaakt door SEVA en Jacqueline Kerkhof, en is een van de activiteiten rond 'VRIJ!? Verhalen over 75 jaar (on)vrijheid.

 

Gratis
wandeling is gratis te downloaden